Idag sitter jag och förbereder det sista inför en föreläsning jag ska ha i veckan på temat Hikefulness.

Som en del av presentationen lägger jag in bilder av hur mitt liv såg ut för 15 och 20 år sedan. Och HJÄLP – vad det är roligt att gå igenom gamla foton. Jag har stått och blättrat i alla gamla fotopärmar som finns sparade i bokhyllan.

Här är två riktiga foto-favoriter:

När jag var i mittersta tonåren lusläste jag varendaste bok jag kom över på biblioteket om överlevnad, ätliga växter, att bygga skydd, hur man fångar mat i snaror och vad man packar med sig för att klara en nödsituation. Jag tränade mycket med tändstålet hemma i grillen bakom huset för att få fart på elden – och när jag fick komma ut i skogen (vid sidan om alla läxor och träningar och kompisar och allt som var viktigt då) var jag mer än lovligt glad över att få praktisera de nyvunna kunskaperna.

Här är jag kanske 10 år. Tiden utan datorer, TV-spel eller annat otyg som jag definitivt hade ägnat mig åt istället om det hade funnits. Men i min familj har vi alltid varit väldigt aktiva på helger och kvällar. Varit ute i trädgården, åkt på stugsemester i norra Sverige eller Norge, grillat korv i något av naturreservaten nära hemma. Olika sätt att hitta gemenskap i naturen. Det är såklart mycket tack vare allt det som vi gjort när jag var barn som lärt mig älska att vistas i naturen och grunden för att jag är där idag.

Har du haft en naturnära barndom? Vad skickar du vidare till nästa generation? Hur hittar du glädjen i naturen?

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Katarina Svara

    Visst har jag det!

    Jag växte upp med häst och kan inte mer än tacka gudarna för det. Utan hösten och turerna i skogen hade det nog inte blivit så bra ändå.

    Jag vill skicka med att naturen ger ro, lugnar storstadsbruset och en får en massa frisk luft. Naturen betyder mycket för mig och jag hoppas att vi värnar om den så att vi kan fortsätta njuta.

Kommentera

Spara