Endau Rompin National Park

En smakbit från Endau Rompin National Park, en av Malaysias största tropiska regnskogar. Idag har vi äntligen kommit ut till djungeln. Som jag längtat efter att få vandra i en regnskog, känna dofterna i den fuktiga atmosfären, höra ljuden från okända djurarter. Tre timmar tog vadnringen genom den täta, fuktiga djungeln.

Privatchaufför och djungelvandring

Dagen började med att vi blev upplockade i Mersing av en privatchaufför. Efter två timmars färd i en sval och skön bil blev vi avdroppade precis innanför naturreservatets grindar. Chauffören lovade oss en spännande vandring med utblick över djungellandskap och bonsaiplantage. Vi blev upphämtade av en guide och startade genast vandringen rätt ut i den täta djungeln.

Under den 1,5 timmar gick vi upp för en lång, brant uppförsbacke innan vi anlände vi till dagens (och bergets) höjdpunkt. Dock såg vi varken några böljande landskap eller plantage. Bara tät, tät regnskog. Turen var ändå en både spännande och häftig upplevelse, vi passerade vattensamlingar, bäckar, orkidéplantor och jätte, jätte höga träd. Inte likt någonting vi har hemma i Sverige.

Nattsafari, bonsaiträd och hyddor

5608_128070022740_5415185_n

Vi fick se enstaka bonsaiträd, detta är inte på något sätt likt de som finns att köpa hemma i Sverige. Dessa har växt fritt i hundratals år och de är flera tiotal meter höga och smala versioner. Eftersom jag råkade döda den Bonsai jag fick i studentpresent så har jag nu frågat efter skötselråd. Verkar som att det krävs mycket hög luftfuktighet för att dessa plantor ska trivas. Det passar alltså inte alls för någon som ofta glömmer vattna blommor under veckor i sträck.

Natten kommer vi att spendera i en lyxig variant av hydda, den ligger precis bredvid den lilla sjön och är omringad av stora plantor. Skön omväxling från de senate dagarnas boende. Vi kommer bli kvar ytterligare en natt. Men vi vet ännu inte om vi vågar oss på att tälta i djungeln, kanske nöjer vi oss medd detta paradis. Ikväll väntar nattdjungel-safari. Vi ska ut med ficklampa och leta småkryp om jag förstår guiden rätt. Det ska bli spännande att se vad det innebär mer ordagrant. Nu väntar först en måltid hemma i basecampen som våra kockar lagar till. Lyx utan dess like.

Detta är delar av en dagbok från 23 juni 2009.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara