Den senaste veckan har jag varit så outgrundligt trött. Jag har känt mig tung i huvudet och gått och lagt mig tidigt på kvällarna. 

Vet inte om det är mörkret och de allt kortare dagarna som påverkar mig, eller väderväxlingarna med minusgrader och snö eller bara det faktum att jag håller på och landar efter ett omtumlande Oktober med hemkomst efter långvandringen och att bygga upp en ny vardag som egen företagare. Igår läste jag Jonnas inlägg om trötthet och så kom jag på att jag inte är ensam om att känna trötthet. Det är ju faktiskt det mest naturliga som finns. Men jag måste påminna mig om att sakta in. Vila. Bara andas. För det är så lätt att köra på i för högt tempo när det händer så mycket roligt. Jag har massor med idéer och projekt som ajg vill förverkliga inför nästa sommar.

Jag har börjat med att föreläsa, finslipar på en vernissage jag ska ha med vandringsbilder här hemma i Västerås och slutför det sista som är kvar efter sommarens vandringar. Så jag är ett halvår fram i tiden samtidigt som jag är ett halvår bak i tiden samtidigt som jag vet att det bara finns här och nu och jag gör allt jag kan för att njuta av just nuet – och varje dag som öppnar sig framför mig. Och ibland stannar jag bara upp och nyper mig lite i armen – för att JAG har den otroliga förmånen att få skapa mitt eget jobb, min egna liv. Det är jag otroligt tacksam över att ha förmånen att göra. Det är verkligen en dröm som har blivit sann och som jag inte tar för givet.

Den här helgen blir det till att ladda upp med ny energi på bästa tänkbara sätt. Nu är Ida från I skog och Mark och besöker mig här hemma i Västerås och tillsammans ska vi ut och vinteräventyra på Ängsö. Igår hadde vi glögg och pepparkakspremiär och pratade skit i soffan till aldelles för sent på kvällen. Det är så himla roligt att få chansen att lära känna Ida bättre nu. Vi har ju vandrat lite tillsammans på Höga Kusten Winter Classic och skulle ha setts längs med S:t Olavsleden i somras eftersom Ida och Jack bodde precis efter leden, men den gången fick vi helt enkelt inte till det. Redan igår kväll började vi dela våra bästa tips om hur vi får upp eld med varandra och jag verkligen älskar att prata frilufsande med Ida för vi har en ganska gemensam uppfattning om det stora i det lilla med att vara ute och att det ska vara enkelt. Det betyder otroligt mycket att ha likasinnade omkring sig

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Åh jag vet precis vad du menar! Har känt samma senaste två veckorna – att jag mest jagar ikapp mig själv. Men som med allt: så länge saker är i perioder så är det okej. Dvs om det är så här i några veckor till så är det lugnt – och så länge en också är medveten om det så känns allt också bättre. Så andas och njut av det du hittills uppnått – och skala kanske bort vissa saker. Allt är ju faktiskt inte lika viktigt. Och en måste inte vara lika pigg och inspirerad exakt alla dagar!

  • Åh, du har så himlans rätt i vad du säger – amn behöver inte vara inspirerad alla dagar. Och allt behöver ju inte hända på samma gång. Ingenting står och faller med att det ska hända här och nu 😀 Det får vara helt ok att bara vara och att hinna med det som hinns med. Varken mer eller mindre 😀 Tack för påminnelsen Johanna

 2. Lisa / livet från den ljusa sidan - en personligare reseblog Svara

  Har hört att även rolig och positiv stress är dålig stress så att säga… Så svårt när man drivs av lust!

  Ha en härlig lördag, njut och andas! 🙂

 3. Katta - Bucketlife Svara

  Jag känner igen mig så mycket! Älskar att vara egen och allt vad det innebär med att realisera idéer och göra roliga jobb, men jag har också varit ofantligt trött i höst, som värst under de grå veckorna för några veckor sedan. Jag kände mig helt apatisk och kunde sova middag i två timmar för att sen bara vilja göra natt typ.

  Tror mörkret påverkar mycket men också det eviga flödet som skapar stress och allt man vill göra och allt planerande det ger. Men den överlägset bästa medicinen är för mig att dra ut i skog eller till fjälls och det är ju tur att det är så billigt, enkelt och underbart. Så lätt koppla bort allt annat då och komma tillbaks med energi och idéer.

  Såg bilder från er helg, vilken grym medicin alltså! Hade gärna varit där 🙂

 4. Hallå Angeliqa!
  Tusen tack för fina armband!!! Stefan o jag blev så överraskade o glada.
  Väldigt gulligt av dej. Ska bli spännande att följa dina o Idas vandringar i skog o mark 🙂
  Kramar, Marie

Kommentera

Spara