ännu en kväll sitter vi och avnjuter synen då solen sakta försvinner ned i havet. Underbart. Vackert. Obeskrivbart med ord. Vi stormtrivs här på ön och kanske är det därför vi inte lyckats ta oss härifrån ännu. Dagarna spenderar vi med att läsa i skuggan av palmer, men vi aktar oss noga för kokosnötter som då och då kommer dånandes ned i sanden. Men vi svalkar oss även i det klarblåa havet mellan varven.

Igår hyrde vi en tvåmanskajak över dagen och paddlade norrut på ön. Här finns inga stuguthyrare, restauranger eller försäljare bara öförstörd och orörd natur. Under dagen hade vi en hel strand för oss själva, vi paddlade även förbi och tog en längre rast på det som här på ön kallas ”Romantic Beach”, även det en lång vit strand med koraller utanför. Denna något mer välbesökt då nästan alla snorkelturer tar en sväng förbi denna strand för att låta sanddynerna beskådas.

Den senaste stugan vi bodde i var av den enklaste standard vi haft hittils. Men även det en upplevelse. På toaletten satt en skylt där gästerna rekomenderades å de varmaste att hålla badrumsdörren stängd och låst nattetid för att inga djur skulle ta sig in i stugan. Hmm, tänkte vi det kan ju inte båda gott. Speciellt inte med tanke på att en tre meter lång kattunge-ätande varan bor under verandan. Vi tror att det är den som döpts till Mick Jagger. Nu har vi dock förflyttat oss till en lägenhetsstuga som är uppbyggd på pålar högt upp mot skogen. Utsikten över bukten är helt fantastisk, speciellt nattetid så alla restauranger tänder sina lanternor på stranden. dessutom gläds vi åt paktiska förnödenheter som varmvatten, handfat och att slippa oro för vad som ska finnas krypande på badrumsgolvet när man öppnar dörren.

Rykten säger att vädret där hemma är att likna med detta tropiska och vi glädjs med dessa besked. Med önskan om att allt är bra därhemma tackar vi för denna gå¨ng.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara