Trädgård inomhus året runt. Med en egen helt äkta bäck som porlar rätt genom sällskapsytorna. Med förbisimmande fiskar. Det låter nästan för bra för att vara sant – men det är en unik anledning att boka in dig en natt på Storhogna Högfjällshotell.  Sen får du inte missa den kladdiga chokladkakan till kaffet.

Foto: Mattias Stedt

Hotellet har anor från 1960-talet, då byggdes en kaffestuga som en handfull år senare byggdes ut med fyra rum, som idag är spahotell med 52 rum och en egen inomhusträdgård där gästerna serveras trerättersmiddag på kvällen.

Storhogna Högfjällshotell har öppet vintertid för glada skidåkare och sommar och höst för glada vandrare. Vill du lyxa till det är det här du kan besöka fjällvärldens första spa eller äta gott på den prisbelönta restaurangen. Flera äventyr väntar direkt utanför dörren. Ett aktivitetscenter med snöskotrar, vessla som tar dig upp på fjället och snörar du på vandringskängorna hittar du leder rätt utanför dörren eller någon utan de 18 mil rösade leder som finns i området.

Läs mer: Vandra i Vemdalen – 7 vandringsturer du inte får missa.

Men mest speciellt är Vinterträdgården som anlades 1989 och som saknar känd motsvarighet. Jag satte mig vid bäcken som slingrar genom lokalen och pratade en stund med Marcus som flyttat upp från Stockholm till Vemdalen med sin familj för att jobba med att utveckla destinationen. Där under träden är det att vara ute fast inne.

 

Vill du läsa om fler ovanliga boenden?

Har du besökt något riktigt ovanligt hotell eller bott på någon ovanlig plats du vill tipsa om? Eller har du kanske planritning på en egen vinterträdgård hemma? Skriv gärna i kommentarsfältet om ditt bästa tips.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara