Jag får frågor om vad som blir nästa äventyr. Vad händer nu då? Och just nu har jag faktiskt inte något endaste äventyr inbokat. Den här sommaren som passerat har varit den mest äventyrliga i mitt liv och jag har passat på att åka till ställen jag drömt om länge och genomfört mitt livs största vandringsutmaning längs med St Olavsleden. Nu är det dags att landa. Förvalta livet hemma.

I våras var jag nere i Åkulla bokskogar och vandrade, sedan besökte jag brandområdet i norra Västmanland, vandrade många kvällare ute på Ängsö, spenderade en dryg vecka i Lofoten, vandrade Jämtlandstriangeln utanför Åre, åkte direkt ned till Helsingborg och vandrade längs med havet och fortsatte inte ens en vecka senare till tystnaden i Alesjaure utanför Abisko och tre dagar efter att jag kom hem började den månadslånga vandringen längs med St Olavsleden och sedan en spontant härlig vandring i Jämtlansfjällen tillsammans med JOE.

Foto: Martin Olson. OutdoorSwe

Nu ska jag landa. Smälta alla intryck. Andas i tomrumet efter en intensiv och fantastiskt rolig sommar. Jag har aldrig kunnat drömma om att allt detta fantastiska skulle hända på en och samma gång. Jag är tacksam in i själen för alla de tillfälligheter som gjort årets äventyrande möjligt. I höst och vinter blir fokus på näräventyr och det som finns här hemma runt hörnen i Västmanland och Västerås.

Foto: Anton Kalland, Prettybackwards
Foto: Anton Kalland, Prettybackward

Nu är mitt mål först och främst att skapa ett liv närmare naturen. En vardag som jag inte behöver ha semester ifrån. Och det är kanske en utav de viktigaste sakerna som jag gått och funderat på längs med leden, alla de där dagarna i tystnad. Vad behöver jag skala bort, vad KAN jag skala bort just nu och på sikt? Vad saknar jag och på vilket sätt kan jag få mer utav det? Att flytta till landet och bo nära naturen är ett alternativ. Att bo kvar i stan och jobba närmare naturen är ett annat alternativ.

Bucketlist

Det jag drömmer om nu är en salig blandning av stort och smått. Att utveckla vandringsgrupperna, upptäcka nya vandringskontexter och att skapa saker med mina händer. Det blir årets teman.

Framtida Äventyr

 1. Vandra Norge på längden
 2. Vandra i Wales eller längs med Hadrians Wall
 3. Besöka Island och Grönland
 4. Göra 5 norska vandringsklassiker – Galdöpiggen, Trolltunga, Beseggen, Preikestolen, Romsdalseggen
 5. Bed and Breakfast cykla på damtralla med mörkbruna läderdetaljer
 6. Snöskovandra och få fart på längdskidorna
 7. Åka till Canada för de mäktiga, djupa skogarna och höga bergen

Att Hantverka

 1. Göra mina egna kängor i Lundhags fabrik
 2. Smida min egna yxa tillsammans med Gränsfors
 3. Tillverka min egna kniv med Morakniv eller en smed
 4. Lära mig tillverka i Ull med hjälp av tovtenik
 5. Förbättra min täljteknik och göra en egen träkåsa

Bloggmässigt vill jag hitta sponsorer till vandringsgrupperna i Vandringsbloggen Community så att vi kan ha en riksträff i vår och så att jag kan fokusera på ledarutveckling tillsammans med de lokalansvariga. Grupperna finns just nu på sju orter runt om i Sverige och det värmer mitt hjärta att se hur grupperna utvecklas och att det varje vecka sker nya möten mellan människor. Grupperna är ett första steg ut i naturen, ett sätt att hitta likasinnade i sitt närområde men det är också en källa till kunskap: Att kunna prata skavsår, vandringsdrömmar och diskutera vilket som är det bästa kokkaffet med andra. För det är roligare tillsammans. Och i år är året jag ska köpa en bil. En bil för att ha friheten att ta mig dit jag behöver, när jag behöver det. För jag kan lugnt konstatera att busstrafiken inte är utvecklad så mycket som vore önskvärt. Jag kan inte ta mig ut till Ängsö med lokaltrafik fast det bara ligger 25 minuter bort och nu är det dit, till det vedeldade lilla torpet utan vatten och el som jag längtar mest och oftast.

Författare Angeliqa

14 Kommentarer

 1. JohannaN Svara

  Åh är så himla kul att läsa om både vad du planerar att göra men också allt du har gjort! Så häftigt, mäktigt och inspirerande!

  kram!

 2. Men ja! Grönland är ju den bästa idén jag hört på länge. *BörjarGoogla*

 3. Rania {Rowan Tree} Svara

  Men jisses vad mycket du vart ut och vandrat, och med få pauser emellan – jag är imponerad! Du är så stark och inspirerande

  Jag måste också sätta mig ner och landa lite, fundera över framtiden, skriva upp mål, drömmar och en bucketlist – det är bra att ha med sig 🙂

  Hoppas vi kan äventyra snart igen! kram

 4. Det låter härligt att ”bara” landa och smälta dina senaste intensiva månader! Sen finns ju våra vackra Örebroskogar, Tiveden och Kilsbergen bara ett stenkast från ditt Västerås… Varmt välkommen hit! 🙂

  • Tack för den fina Örebro-inbjudan. Jag ser väldigt mycket fram emot att upptäcka områdena i Örebrotrakten =) Det ser jag gärna att vi gör tillsammans vid tillfälle

 5. Blir alldeles varm när jag läser din lista och tänker att allt är -må-bra-grejer!! Tänk om alla kunde tänka lite mer så… Om alla drog ner på shopping och ”vill ha” och tog sig ut på mer naturstigar, vandring och såna ”enkla” saker tror jag att så många skulle må bättre inombords,
  familjer skulle umgås mer. När jag/vi är ute med våra dagbarn i skogen, vilket vi är väldigt ofta, så. leker, leker och leker dom UTAN leksaker.
  Till alla våra barnbarn försöker vi köpa ”må-bra-saker för utevistelse till födelsedagar och jul, och det ÄR uppskattat! Det kan vara små ryggsäckar, termosar, kikare, täljkniv, skridskor, skidor och sånt. Önskar att fler gjorde så…
  Ha det gott, vännen och stanna upp och njut av Din fantastiska sommar!
  Kram Kate

Kommentera

Spara