För några månader sen anslöt Emelie mig och Vandringsbloggen. Förutom att höras i Vandringspodden har det varit rätt så tyst kring henne. Som den ansvarsfulla (!) arbetsgivare jag är slängde jag på henne ett par frågor där hon fick förklara vad hon egentligen har hållit på med. Jag kan lova att det är en hel del spännande saker!

Emelie, vad gör du egentligen på dagarna?

– Jag jobbar på för fullt för att göra Vandringsbloggen ännu bättre och tillgänglig för fler. Jag spelar in, klipper, redigerar och fixar med det mesta kring Vandringspodden. Sen är jag mycket inne på hemsidan och jobbar bakom kulisserna med sidstruktur, utseende och innehåll. Plus att jag coachar och håller ordning på dig – där det handlar om alltifrån att vara bollplank i utvecklingsfrågor till att svara på förfrågningar kring samarbeten till att lägga upp strategier och planer inför framtiden. En redig mix alltså!

Vad händer framöver, kommer du fortsätta smyga i kulisserna?

– Tanken är att jag ska ta mig ut på scenen sakta men säkert. Till exempel kommer vi plocka upp och ”nylansera” konceptet Möte med en eldsjäl som ett mer regelbundet återkommande inslag på bloggen, där vi pratar med engagerade, spännande, intressanta, häftiga personer som verkligen brinner för vad de gör. Där kommer jag dyka upp som skribent. Sedan finns det en hel del andra funderingar och planer på skrivprojekt också, som smids och bearbetas för fullt just nu.

Ja, du är ju utbildad retoriker – får vi inte se något mer av det?

– Såklart vi ska försöka väva in lite mer retorik i friluftsvärlden! Retoriken finns ju överallt, även om vi inte alltid tänker på eller ser den. Varje gång någon försöker påverka eller övertyga oss om något är det retoriken som är där och jobbar. Vare sig det handlar om härskartekniker på leden, en reklambild i friluftstidningen eller diskussionen med vandringskompisen om var vi egentligen ska stanna för fikapaus. För att inte tala om argumentationen kring vad som faktiskt är godast – kaffe eller te? Tanken är att jag framöver ska djupdyka i sådana olika retoriska situationer och göra den i många fall omedvetna påverkan medveten. Det låter kanske lite luddigt såhär i teorin, men förhoppningsvis klarnar det i konkreta fall och iakttagelser här framöver.

Avslutningsvis – vad gör du i sommar?

Förutom att jobba med Vandringsbloggen? Jag ser fram emot en lugn sommar där hemmamys varvas med några kortare turer ut i landet. Plus några rediga sovmorgnar förstås.

Emelie Bröms Vandringsbloggen

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Så roligt att få läsa mer om er som power team, ni är grymma! Tycker det låter hur spännande som helst att retorik som ämne ska få lyftas fram i sammanhang som detta framöver. Precis som ledarskap är ju det något som genomsyrar vår vardag mest hela tiden! ?

  • Tack bästa du! Kan bara instämma i känslan av att vara del av ett power team – det är en så otroligt kul resa att göra! Visst behövs del lite mer retorik i tillvaron!? 😉 Som du säger är både retoriken och ledarskap något som finns med i alla sammanhang och situationer, även om vi inte alltid medvetet reflekterar över det. Men det är ju också där det blir extra roligt och relevant – när en får upp ögonen för all påverkan som faktiskt finns runt omkring oss och får chansen att ”syna” vad som faktiskt händer.

  • Så kul att höra! Retorik är verkligen ett superspännande ämne, så jag hoppas kunna bidra med lite intressanta reflektioner här framöver 😉 Kram på dig!

 2. Två så härliga själar i samma team, kan ju inte bli annat än succé! Ser verkligen fram emot att följa er på vandringsresan mot de spännande visioner ni har. Ni gör underverk för friluftskulturen i landet <3

 3. Hej Angeliqa & Emelie!
  Jag har ju funnits på nätet sedan 2002. Med min ”upplevelse/inspirationssajt” hittaupplevelse.se i runt tio år och har ju genom åren skaffat mig vänner inom bloggvärlden. Man får ju alltid några favoriter som bloggar, man följer. Några av mina är Annelie Pompe, Annelie Utter, Jonna Jinton, Lars Bengtsson, (The Lost Cyklist), Elin Häggberg, (Teknifik) med flera. Och så din vandringsblogg förstås. En riktig proffsblogg både vad det gäller utseende och innehåll. Med, Emelie, som teampartner kommer den att bli ännu bättre, om möjligt. Önskar er båda ett stort lycka till och eftersom det är denna dagen, En GLAD MIDSOMMAR!
  Kramar!
  //Carl

  • Hej Carl!
   Stort tack för dina fina ord, lyckönskningar och fantastisk pepp! Vilken start på midsommardagen med så positiva ord, en riktig boost. Får önska dig en glad midsommar lite i efterskott, även om helgen ju faktiskt fortfarande är i full gång. Ha det bäst, så kör vi alla så det ryker för att inspirera fler! Kram!

Kommentera

Spara