Dolomiterna i Sydtyrolen, Italien bjuder på vacker vandring ovanför molnen. Utsikten över bergen går varken att beskriva med ord eller bilder för att göra dem rättvisa.

Sydtyrolen är Italiens största län. Vi bodde i staden som på tyska kallas för Brixen och på Italienska för Bressanone. Därifrån var det ungefär 30 minuters färd med buss till berget Plose och startpunkten av vandringen som gick till ”toppstugan” Rossalm.

Chokladpaus i Dolomiterna, Alperna

Precis innan jag tog bild på min chokladkaka har jag knallat upp för det som vintertid används som nedfart för skidåkare. I skidbacken krävs både benmuskler och flås. Att vandra i Dolomiterna kräver lite flås men är en helt fantastisk upplevelse.

Vandra ovanför molnen på vandringsled i Italien dolomiterna

Leanne Downs and Shaun Johnson from England at the Italian Dolomites

Leanne och Shaun från England jobbar på nätorderföretaget Simply Hike, de är experter på vandringsutrustning.

Jonna Jinton och Leanne Downs in Italian Dolomites, Alperna

Jonna var min vandrings- och tältkamrat under Fjällräven Classic. Vi har så otroligt roligt när vi vandrar ihop. Gissa om jag var glad att stöta ihop med just henne på Arlanda!

Jonna Jinton, Shaun Jonson och Leanne Downs i Dolomiterna

Vi var ett riktigt dreamteam som vandrade tillsammans. Nyvunna vandringskamrater gjorde att det t.o.m. var roligt att gå i de mest segdragna uppförsbackarna. Vi passade på att vandra en bit upp i bergen medan de andra hade långlunch vid Rossalm. En vandring blir inte roligare än vad man gör den till!

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Nice!
    Nästa gång du ska vandra så ska jag packa ner mig i din väska haha 😉

  2. Åh Fazerchoklad måste vara den bästa chokladen!! 😀 Ser otroligt fint ut, hoppas jag också kan vandra och fotografera i sådana vackra miljöer en dag 🙂

Kommentera

Spara