Rörö är en sommardröm i Kattegatt, Göteborgs skärgård. Ön kan nås både via lokaltrafikens bussar från Nils Erikssonplatsen eller med egen bil. Två färjor krävs för att nå denna del av Göteborgs norra skärgård. Den första färjan tas till Hönö och den andra till Rörö. Det kan låta som att det är besvärligt att ta sig ut med många byten men jag kan intyga att det är värt besväret många gånger om. Det här är verkligen en sommaridyll och så snart jag satt min fot på ön visste jag att jag alltid skulle längta tillbaka ut hit till klipparna, skären och vågorna. Ön har ett Naturreservat som bjuder på vandring med havsutsikt och underbara badmöjligheter. Ön har en liten ICA-butik och ett trevligt café i hamnen där du kan köpa glass, kaffe och lättare mat. Mitt bästa tips är att du måste prova deras paj med soltorkade tomater och oliver. Läs mitt tidigare inlägg om vandring i Rörö Naturreservat.

IMG_0888

Skep och hoj! Så här ser utsikten ut från fören på den lilla båten som tog mig sista biten ut till Rörö.

IMG_0903

En stenpir att gå barfota på mot det varma underlaget.

IMG_0892 IMG_0896

Klippor och skär och doften av sommar. Här strosar jag gärna omkring, upptäcker ön, dess naturreservat med vildhästar och många badklippor.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara