Två bra sätt att upptäcka Fårö, och den unika naturen, är att cykla runt ön eller att vandra längs med delar av kusten. Det finns två härliga vandringar som Vandra på Gotland tipsar om, den ena med start på Helgumannen Fiskeläge och den andra med start på Sudesands Badstrand. Här delar jag med mig av mina guldkorn på Fårö. Den här utsikten möts man av när man kliver av färjan.

qhxfjihkjl qvnk

Helgumannen Fiskeläge – Utgång för vacker vandring

På norra delen av Fårö ligger det här välbevarade fiskeläget. Det är ett utmärkt utflyktsmål. Helgumannen Fiskeläge är en bra utgångspunkt för en antingen 12 eller 22 kilometer lång vandring, välj hel eller halv dag beroende på hur mycket tid du har på Fårö.

qeuc

Fårö Fyr med fina fikamöjligheter vid Sylvis Döttrar

Fårö fyr ligger så långt norr ut som du kan komma på Fårö. Alldelles i närheten finns Fårös omtalade och välrenommerade hembageri Sylvis Döttrar. De serverar alla tänkbara sorters bakelser, kakor och matbröd. Jag rekommenderar saffranspannkakan med salmbärssylt och grädde.

qcil

Raukar – Unik miljö och lunchpaus med utsikt

Vid raukarna är det perfekt att ta med picknick och kaffetermos och stanna till en stund för att bara njuta av de enorma formationerna.

qplköh qopåh

Vandring, sol och bad på Sudersand

Kombinera turen till Fårö med sol och bad. Det finns inte bara stenstränder utan även en lång sandstrand på Sudersand. Härifrån kan du starta en 19 kilometer lång vandring, det är lagom för en hel dags tur.

wh

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara