Semester behöver inte betyda stillasittande, med ett par lätta gympaskor i packningen är det lätt att upptäcka riktiga sommarpärlor till fots. Att gå eller jogga runt Visby Ringmur är en sådan härlig semesteraktivitet som jag gärna tipsar om.

Här kommer en hälsning från ett soligt Visby med klarblå himmel. Jag kan tipsa om en mysig promenad längs med den 700 år gamla ringmuren. Promenadvägen är nästan fyra kilometer lång och går bitvis genom böljande gräsängar och bitvis längs med havet. På sidan av promenadvägen växer stora elefantöron på ett fält och det finns mycket fint att upptäcka längs med vägen.

Ringmur med lång historia

Utsikt över Visby innerstad. De gamla husen skapar en genuin och trevlig stämning. Jag ångrar inte en sekund att vi hade boende mitt i Visby fastän målet var att se mer av ön. Det är en bra utgångspunkt och kvällstid finns rikt med restauranger, caféer och uteställen.

Det går att följa muren hela vägen runt, det ger en härlig morgonpromenad innan det är dags för sol, bad och utflykter under dagen.

Får. Betongfår. Gotland Kommun har gått all in på detaljerna och det tycker jag är jättecharmigt. Till och med betongklumparna som ska förhindra obehörig trafik innanför ringmurarna är anpassade till miljön.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara