Stockholm är mer än Stureplan. Jag får svälja min stolthet och erkänna att huvudstaden är så otroligt mycket mer än sena partynätter och drinkar. I helgen spenderade jag två dagar tillsammans med ett härligt gäng Outdrr-bloggare på vandring i Tyresta Nationalpark.

Höstvandra i närheten av Stockholm

En täljd träbåt på en trädstam. Tillverkad under vandring i Tyresta Nationalpark. Vandring i Tyresta Nationalpark

Så här vacker vandring kan man göra i Tyresta Nationalpark som ligger i den södra delen av Stockholm. Med buss från Gullmarsplan kommer du direkt till nationalparken som erbjuder miltals av naturskön vandring. Jag gillar Tyresta lite extra mycket eftersom man hela tiden vandrar vid en sjö eller längs med mälarkusten. Det finns gott om rastplatser, uppbyggda vindskydd och platser där det är möjligt att fylla på med färskt vatten.

Tyresta Nationalpark har både skärgård och urskog

Angeliqa Mejstedt vandrar i Tyresta Nationalpark utanför Stockholm en höstdag i Oktober. Outdrrs bloggare fikar under vandringen på Tyresta Nationalpark

Med en nationalpark som har vandringsleder som går längs med mälarkusten är det både ofta och gärna man vill stanna och fika. Det vore synd och skam att lämna en så fin fikaplats ofikad. Mina Outdrr-vänner gillar både fika och friluftsliv så självklart stannade vi till och drack kaffe med den här underbara  utsikten!

Det nedbrända området i Tyresta Nationalpark

Nils Grundberg på Vandring i Tyresta Nationalpark Nils Grundberg på vandring i Tyresta Nationalpark - Det utbrända området

Vandringsleden i Tyresta Nationalpark går bitvis över de nedbrända områdena. År 2000 var det en stor skogsbrand som härjade  och brände ned ungefär 15 % av parken. Idag har både växter och djur hittat tillbaka. Men landskapet är synbart påverkat. Nya färska träd är på väg uppåt och samsas bredvid jättelika gråa lik till träd. Till höger om Nils finns ett av de träd som utsattes för elden.

Höstvandring i Tyresta Nationalpark

Jonna har sammanfattat helgen med massor av fina bilder från vandringen på bloggen Jonna Jinton. Tack till er alla för en härlig helg!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara