Igår var jag nominerad i kategorin Årets Marknadsförare på näringslivsgalan Guldstänk. Under galafestliga former avgjordes titueleringen i Västerås Konserthus. Kategorin presenterades av Marknadsföreningen i Västerås och galan anordnas av Handelskammaren i Mälardalen, Företagarna, Västerås Stad, Almi och Nyföretagarcentrum och vinnare blev stadens stora stolthet Steam Hotel.

Jag säger stort, stort grattis till de mer än väl värdiga vinnarna Steam Hotel som verkligen satt Västerås på hotellkartan och både bevarat en historisk byggnad vi kan vara stolta över att få fortsätta upptäcka och skapat en destination som i sig är en anledning att besöka Västerås bara för det.

Att få anledning att reflektera över tacksamhet

Att vara nominerad till en gala som denna gav mig anledning att fundera på vilka jag potentiellt skulle tacka från scenen. Men att jag inte fick göra det på plats från scenen i konserthuset just den kvällen gör ju inte att jag är mindre tacksam. Tacksam är jag ju varje dag för alla de människor som har stöttat och stöttar mig i det arbete jag gör. Ni är många som jag har att tacka för att jag idag har vandring som min vardag och kunnat göra min största passion och hobby till mitt heltidsjobb.

Juryns Nominering löd: ”Vandringsbloggen började som en idé om att påverka framtidens friluftsliv och växte till en folkrörelse. Angeliqa Mejstedt har byggt upp en stark röst som utmanar i den traditionellt manliga friluftsvärlden. Med Sveriges största blogg om vandring, smarta samarbeten och egen community sprider hon kunskap och inspirerar fler att upptäcka sitt eget Everest.”

Jag vill krossa Friluftsfördomar och skapa en tillåtande, härlig gemenskap!

Vandringsbloggen tar sig an outtalade regler för vandrare (Vem är Pilgrimsvandrare?), prestationskultur (Dyra prylar) och normer (Du är för tjock för att vandra) i en friluftsvärld som är traditionellt mansfokuserad och där både kommunikation och prylar ofta vänder sig till män eller på mäns villkor. Där produktutvecklingen sker först för män och där damavdelningarna fylls med rosa, röda och lila alternativ.

Läs mer: Vad marknadsför Vandringsbloggen?

Jag vill visa att vandring och att vara i naturen angår oss alla och det är min drivkraft att gå upp ur sängen varje morgon att använda de moderna kommunikationsformer och marknadsföringskanaler för att få andra att upptäcka naturen tillsammans, tälta för första gången och kanske testa att laga mat på öppen eld istället för hämtmat och titta på TV. I mitt egna utövande har jag mött fördomar som jag tror skulle hindra andra som inte är lika dedikerade att vara ute som jag är – därför drivs jag av att skapa en framtid där vi alla är ute på lika villkor och där jag inte får frågan om jag har en pojkvän som bär min ryggsäck när jag är ute eller får kommentarer från andra vandrare om min kroppsform.

Gå med du också: Vandringsbloggen Community

Fotograf: Louise Forslycke Garbergs (www.isbergsphotography.com)

Alla ni som gör skillnad!

Jag vill säga ett otroligt stort tack till alla de människor som stöttar mig på vägen. Sådana som stått i uppförsbackarna och bjussat på choklad när jag tvivlat mest, de som gett mig förutsättningar att skapa ett liv på mina villkor och ett jobb av min största passion driven av förändringsvilja och glädje från tidig morgon till sen kväll. Jag vill säga stort tack till alla er som gör det möjligt för mig att leva drömmen om en vardag närmare naturen.

Att vara nominerad till Guldstänk betyder otroligt mycket för mig, jag fick en hedersmedalj från Västerås Stad. Det gör mig väldigt hedrad, glad och tacksam för jag tolkar det som den ultimata hyllningen på att jag når ut till andra människor och gör skillnad. Både när det kommer till att påverka andra att våga upptäcka sina närområden, att jag kan driva utveckling inom friluftsbranchen som helhet men också i frågor om att vara med att driva och skapa förutsättningar för yrket digital influencer.

Senaste året har jag fått medverka i BBC, träffa kronprinsessparet och Islands president. Allt jag någonsin vågat drömma om har kommit min väg på de mest oanade vis och för allt denna blogg för med sig i möten med människor och möjlighet att påverka är jag tacksam. Och nu pratar jag stora drag. Den verkliga skillnaden är det som händer i det lilla – det här som sker människa till människa om och om och om igen. De som exponerar med leende, pepp, inspiration och styrka att vilja upptäcka. De som i vardagen orkar en ryggdunk och high five till fast det snålblåstregnar en tisdag och allt som finns hemma är snabbmakaroner och fiskpinnar.

Tack till dig som är med varje dag i mina kanaler: Du som läser är det viktigaste jag har. Du som följer, gillar, kommenterar, delar och deltare – som är med mig varje dag på alla små och stora äventyr. Du rockar min värld och gör att jag har världens bästa arbetsmiljö med så många positiva och härliga kommentarer. Jag vill tacka alla de ambassadörer som hjälper mig rodda Vandringsbloggen Communityts grupper online, alla ni som ger er ut tillsammans och upptäcker era närområden och kanske även utmanar er själva på olika vis. Den gemenskapen gör mig helt varm i hjärtat.

Tack till er som gör att vandring idag är min vardag: Stort hejdundrande jättemegatack till alla de samarbetspartner och sponsorer som varit med och gjort detta arbete möjligt. Framför allt Emelie Bröms och teamet på Morakniv för projektet Kvinnliga Äventyrare som verkligen tar sig an de mest tabubelagda frågorna i branschen med hull och hår. Sedan vill jag tacka Tele2, Mini CooperFjällräven, Naturkompaniet, Svenska Turistföreningen, Utemagasinet, Blocket, Visit Norway, Destination Åre, Visit Skåne och de många fler samarbetspartner stora och små som gör det möjligt för mig att jobba med mina hjärtefrågor på heltid.

Tack Influencers of Sweden: Jag vill säga stort tack till Linda Hörnfeldt och alla de som är engagerade i intresseorganisationen Influencers of Sweden. Som varje dag arbetar för att skapa en sjysst branch med fokus på etik och proffesionalisering av influenceryrket. Via det nätverket har jag lärt känna människor som tidigare var mina stora förebilder och idag kan kalla mina vänner. De finns som bollplank i de svåraste frågorna som jag tidigare satt med helt själv. Tack för att vi skapar framtiden tillsammans.

Tack Västerås – staden där jag är uppväxt och fortfarande bor kvar. För naturen som finns lätt tillgänglig att upptäcka till fots eller med kajak, cykel eller långfärdsskridskor. För all kunskap och alla branchtindingar jag kunnat förkovra mig i på Stadsbiblioteket, för min karatetränare Sensei Enrico Vatteroni som lärt mig mitt livs viktigaste läxor om att vara tålmodig i strävan, att alltid resa mig igen (viktigt, åh så viktigt för en företagare) men som också alltid lärt ut vikten av gemenskapen och att alltid visa respekt och ödmjukhet gentemot sig själv och andra. Dessa lärdomar är fundamentala och de bär jag med mig i allt jag gör.

Jag vill tacka Simona Hef på Nyföretagarcetrum och Agneta Persson på ALMI som stöttat mig i uppstarten av företaget och lotsat mig rätt i djungeln av beslut.

Jag vill för allt vad jag är värd tacka min sjukgymnast Pentti som gav mig vandringslederna tillbaka. Du visar att en person kan göra hela världen av skillnad – med hopp och uppmuntran kan man gå hur långt som helst.

Jag vill tacka mina gamla kollegor på ABB där jag fått jobba tillsammans med de som är bäst i världen på vad de gör, de som utmanar och visar vägen var och en på sitt vis. Bästa tänkbara plantskola att rusta en egenföretagare med. Stort, tack vill jag säga till min förebild på så många plan; Maj Johansson. Employer Branding gänget som jobbade stenhårt men alltid med leende på läpparna och som visade att Västerås verkligen är en världsstad; Joakim Forsberg, Lisa Hjelm och Catrin Wiström. Min företagsmentor Ola Norén på Svensk Försäljning som utmanat och vågat vidga mitt förhållningssätt till företagandet – för det är jag oändligt tacksam.

Jag vill tacka min redovisningsekonom Åsa Lanerva på Prokab Ekonomi som är en klippa i vått och torrt.

Tack Marknadsföreningens jury för att ni tror på mitt arbete. Andreas Östman, Cecilia Cedervall, Daniel Ingdahl, Elizabeth Genberg, Ida-Maria Rydberg, Jonas Wallin.

Sist men inte minst vill jag tacka mina två största kvinnliga förebilder Linnea Aanes och Annica Mejstedt som stöttar oavsett väder på himlen och längd på uppförsbacken.

Och mörkrost. Tack mörkrost som rocks my day, everyday!

Fotograf: Louise Forslycke Garbergs (www.isbergsphotography.com)

Under 2017 har Angeliqa utsetts till Årets Friluftspersonlighet för sina extraordinära insatser för friluiftslivet i Sverige av representanter från Naturkompaniet, Friluftsfrämjandet och Utemagasinet. Samt vunnit branchorganisatonen Influencers of Swedens pris för Årets Samarbete för projektet Kvinnliga Äventyrare tillsammans med Morakniv.

Vandringsbloggen grundades 2013 och blev snabbt Sveriges största Vandringsblogg – idag är det en hemsida som sprider kunskap, inspiration och vandringsglädje men det är framför allt en vandringsgemenskap. Syftet är att verka för folkhälsa, personlig utveckling och att fler ska tycka att det är roligt att vistas i naturen.

Ps. De fina kimonosarna på bilderna kommer från Manakin Studio.

Författare Angeliqa

14 Kommentarer

  • Tack för allt du gör för alla oss i branchen! Är så glad och tacksam att ha chansen att lära känna dig de senaste åren!

 1. Jag gillar din blogg och har du tänkt tanken att språket svenska begränsar din läsekrets men att engelska skulle kunna få ut dina budskap till en vidare läsekrets? Har du funderat om du är en stor fisk i ett alltför litet akvarium?

  • Tack för den väldigt fina insikten. Internationalisering är nästa naturliga steg i Vandringsbloggens resa och jag sitter just nu och ser över de tekniska lösningar som skulle stödja den utvecklingen på ett bra sätt. Min förhoppning vore då att med tiden få fler på internationell mark att få upp ögonen för Sverige och all den härliga natur vi har här samt hur man vistas i den på ett säkert sätt. Men nu får jag simma vidare en stund till i den här lite mindre och trygga pölen 😀 Allt gott och trevlig helg!

 2. Det är så härligt att få följa din resa och dina framsteg, och jag är så glad över att ha fått lärt känna dig och att våga vägar korsats i samband med vandring, samtal runt en eld och under härliga äventyr. Så tacksam över att ha fått vara en ambassadör för Kvinnliga Äventyrare ända från starten

  • Stor bamsekram till dig Rania, så otroligt glad att vi stöter på varandra med jämna mellanrum – härliga, härliga friluftsvärld. Stor kaffeskål till dig du kokkaffegudinna! Vi ses snart!

 3. Vilket fint inlägg! Jädrans vad du har åstadkommit! Och tack för allt du gör och för att du lärde mig hitta friluftslivet igen. Du är grym!

  Kram Lena

  • Det finns inget som gör mig gladare i världen, för det händer så otroligt mycket mer i gemenskap – aldelles oavsett om vi pratar den i vardagen, på vandirngsleden, med vänner eller på arbetsplatsen. Ingen människa är en ö. Stort, stort tack till dig som upptäckt tillsammans, som bjudit in äventyret. Jag är så glad att vi lärt känna varandra IRL via den stora internetdjungeln. Mycket, mycket tacksam.

   Fortsätt vara peppande, glädjespridande och underbara du!

   Allt gott

   /Angeliqa

 4. Vi på HittaUpplevelse.se följer dig ofta då naturupplevelser som att vandra ligger oss varmt om hjärtat. Och var kan man läsa om vandring och vandrare bättre än på Vandringsbloggen? Knappt någonstans. Vi önskar dig lycka till på den fortsatta vandringen mot okända mål.

  Egentligen är ju livet i sig en vandring. Från födseln till döden. Många gånger är livet som en vandring. Det går uppför och utför, ibland genom besvärliga förhållanden, ibland genom vackra lyckliga dalar. Det viktiga är att vi fullföljer vår vandring i harmoni med människor och natur..

Kommentera

Spara