Vandringsbloggens julkalender är här! I år bestämde jag mig för att agera mot julstressen och hetsen. För tanken har legat där och grott och formats ett tag nu. Därför är jag så otroligt glad och stolt över att äntligen kunna presentera Vandringsbloggens egen julkalender. En julkalender som jag hoppas och tror kan få oss att gå bort från stressen – ut i lugnet i naturen. Bakom mina 24 luckor döljer sig uppmaningar som på olika sätt bidrar till en stressfri jul.

För mig har naturen och lugnet i skogen har alltid varit en källa till kraft. Det är just det jag har tagit vara på när jag tagit fram min alternativa julkalender. 

Jag har själv upplevt stressen och hetsen som på många sätt når sin klimax den här tiden på året. För mycket jäkt, för mycket glitter och glättigt, för många bollar jag tror att jag måste springa på. Den där stressen skickade mig rakt in i väggen och jag ser det hända många fler runt omkring mig. Genom att spendera tid i och nära naturen och fokusera på de små sakerna i vardagen kunde jag sakta men säkert ta mig tillbaka på banan. Med julkalendern vill jag uppmana dig att på samma sätt stanna upp, andas och se de små sakerna som gör stor skillnad.

Kalendern består av 24 uppmaningar. Det kan vara allt från att tända ett ljus, hjälpa någon som behöver det eller lägga händerna på en trädstam. Såna saker som inte handlar om att köpa saker, eller för den delen om att få. Det är så mycket annat i livet som är viktigt, som inte är materiellt. Du kan göra dig själv och andra glad på många andra sätt. Men man måste träna på det. För mig handlar det om att göra något litet för sig själv och för andra i vardagen. Jag vill vara en motkraft mot stressen, hetsen och överflödet och visa att det går att hitta guldkorn som inte behöver kosta mycket vare sig i tid, energi eller pengar. Jag kanske inte kan påverka mörkret som finns i den stora världen där ute. Men jag hoppas och tror att jag och de som använder min julkalender kan sprida lite ljus omkring oss, genom små och vänliga gester i vardagen.

De olika uppmaningarna kan genomföras i valfri ordning, luckorna är inte numrerade. Allt handlar om att ta det i din egen takt och ditt eget tempo.

Hoppas du vill följa med mig på resan mot och genom en mer behaglig december. Dela gärna med dig av dina upplevelser, tankar och lucköppningar på Vandringsbloggens Instagram eller Facebook, eller tagga #stressfrijul och #vandringsbloggen.

1 december kör vi igång. Är du med mig?

Ladda ner Vandringsbloggens julkalender här:

FÖR UTSKRIFT eller FÖR WEBB.

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Vilket bra initiativ. Jag är på. Kommer definitivt att följa och försöka bidra:-)

 2. Hans Wikström Svara

  UNDERBAR IDÉ !

  När man inte bara har egna barn utan även barnbarn, så känns ett björnide under en gammal gran allt mer lockande när första snön kommer. Med tändstickor och lite sötare grilltillbehör än vanligt kanske man kan locka några att, åtminstone för en liten stund, tänka på annat än prylar – prylar som är passé redan efter nyåret.

  Hans

  • Angeliqa Svara

   Åh, tror det är livets finaste gåva som du säger. Minns tillbaka min egen bardom som de långa skogspromenaderna med mormor, fiskesemestrar och tältning med familjen. Minns inte en endaste enda pryl jag fått en julafton om jag ska vara helt ärlig. Men antagligen hade jag varit besviken i stunden om jag varit helt utan julklappar. Nån gåva till nutiden och nån gåva till framtiden. Framför allt tid. Tid är den finaste gåvan.

   Önskar allt gott till dig

 3. SÅ bra grej och så genomtänkt. Blir glad och varm i själen. Hoppas att jag kan få ihop några luckor. Det vore ju fint!

  • Angeliqa Svara

   Vad jätteroligt att höra – det är verkligen glädjande.

   Skickar mina varmaste, peppigaste hurrarop för mysig juluppladdning 😀

 4. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 46 | nyponbuske, ekar och förståelse. | REAKTIONISTA

Kommentera

Spara