Är det en sak jag vill lägga tid och pengar på när det gäller utrustning så är det ett par sköna och stabila kängor. Nu väntar många och långa äventyr för mina nya kängor. Idag skulle jag egentligen handla  kontorsbyxor och en kontorsskjorta och en kontorsväska. Men det blev istället en sväng förbi Naturkompaniet i Västerås.

HanWag tatra

Jag har breda men korta fötter vilket gör att jag ofta får gå upp i storleken för att skorna ska passa. Hanwag gör kängorna i både normal och vid modell. Den vida modellen var perfekt för mina fötter som är korta men breda.

Han Wag Tatra Vandringskängor

Ikväll provgår jag kängorna inomhus med dubbla sockor. Vandringskängorna skaver ingenstans fastän de inte är ingådda ännu. Ge mig helg, fint väder och en vandringsled, jag längtar ut! Att köpa en vandringskänga är att investera både i sin egen säkerhet och hälsa. Rätt känga på fjällvandringen avlastar och stödjer knän och rygg. Dessutom minskar risken för vridskador och onda fötter med en stabil känga. HanWag Tatra är en modell av vandringskänga som lämpar sig bra för lite tuffare äventyr, som till exempel att fjällvandra i Lappland och bestiga Kebnekaise. Den grova sulan ger god stabilitet och förstärkningen vid tårna gör att kängan kan stöta emot stockar och stenar utan att gå sönder.

5 tummen upp för dagens köp

 1. Naturkompaniet har 30 dagars öppet köp. Jag har gott om tid att provgå i kängorna hemma.
 2. Kunniga Anna hjälpte mig att mäta både fot och känga för att se till att det blev rätt storlek.
 3.  Jag fick bra skötselråd, kängorna ska vaxas med jämna mellanrum för att hålla länge.
 4.  Mina förra HanWag sprack i sömmen och det var inga problem att skicka tillbaks dem till tillverkaren alldeles gratis och få dem lagade. Tack för det! Nu kan jag ha mina gamla kängor som reserv.
 5.  Kan inte ens räkna hur många mil och äventyr mina gamla HanWag höll för. Från bestigning av Kebnekaise, vandring av Fjällräven Classic och längs med Bright Angel Trail i Grand Canyon, USA.

Skriv gärna dina bästakängtips i kommentarsfältet! Vad har du för kängor? Hur många år har du haft dem? Är du nöjd? Vad är det bästa med dina kängor?

Författare Angeliqa

7 Kommentarer

 1. Jag kör med Lundhags Professional Mid..En grym klassiker. Sitter som en smäck på foten. Enda nackdelen som jag uppfattar med dessa kängor är att dom behöver några mil innan dom sitter riktigt bra! Mina gamla Meindl Island satt bra från dag 1. Nästa gång kanske det blir ett par Hanwag:) Men det blir nog om typ tio år när mina kängor börjar nötas ut;)

 2. De är sköna.
  Jag har Tatra Top (normal läst).
  Har provat olika kängor genom åren, Hanwag är riktigt nice.
  Är petig gällande hur följsamma skaften när. Det är likadant när man sätter sig ner på huk, då vill man ju inte pressa sönder foten.
  Sen har de riktigt bra sula med lagom flow!

  • Jojje, vad roligt att du nämner flowet i sulan. Det är en av de där good-feeling sakerna som gör att de känns så rätt 🙂

 3. Jag satt här och googlade lite på Keb jackan och hamnade på din blogg. Jag använder Hanvag tatra varje dagunder vinterhalvåret (köpte dem förra hösten). De är grymt sköna, så det verkar ju vara ett bra köp när jag ser andra använder samma känga 🙂 Håller med dig om servicen på naturkompaniet, min ena känga gick upp lite i sömmen på plösen nästan direkt efter köpet, lämnade in dem och fick dt lagat. Sen dess är de helt underbara! 🙂

  • Hej Adrian, ja visst gör det stor skillnad att köpa från ställen med bra service och att man dessutom får en hjälpande hand om det skulle hända något med kängan. Kul att höra att du också fick bra hjälp! Ha en härlig vandringsvinter!

 4. Nicklas Svara

  Jag har också ett par Wide.
  Jag köpte dem dagen före en vandringsledarutbildning och klippte bort lapparna fem minuter innan vi skulle gå ut. Det var som att gå på bomull.

Kommentera

Spara