Äntligen dags för ett nytt avsnitt av Vandringspodden och idag pratar vi om ett av mina favoritämnen – pilgrimsvandring. Mer specifikt pratar vi St Olavsleden, som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta, då det var efter just den vandringen som jag kom hem och sa upp mig från mitt fasta jobb för att istället bli egenföretagare, vandrare på heltid och börja skapa det liv jag ville leva. 

Det är intressant att se hur pilgrimsvandring växer så snabbt. Både El Camino de Santiago genom Spanien och  St Olavsleden har märkt av ett uppsving de senaste åren. Och i det här poddavsnittet står alltså  en av våra närmsta pilgrimsleder – St Olavsleden -mellan Selånger utanför Sundsvall och Nidarosdomen i Trondheim. Den 580 km långa vandringen är en utmaning och ett äventyr för både kropp och själ och berättar om leden, dess historia, boende, mat, packning, sträckningar, terräng och svårighetsgrad – allt som behövs för att ge sig iväg. Självklart blir det också en hel del anekdoter och berättelser om de fantastiska möten jag upplevde under dagarna till fots. Möten med både människor och sig själv – och om vad som egentligen hände när jag insåg att jag fick lov att släppa kontrollen. 

Lyssna på avsnittet i spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. Leden har en speciell laddning för mig eftersom min hustru är uppväxt i en by som leden går igenom (några mil öster om Bräcke) och att hon äger en skog som angränsar till leden. Under hösten besöker jag frekvent området då vår jaktmark ligger vid leden, och på nätterna sover jag i en pilgrimsstuga.

  • Angeliqa Svara

   Åh, blir helt varm i kroppen av att änka på ett liv nära leden och hur det skulle kunna se ut.

   Förvalta pilgrimsstugestunderna väl!

   Allt gott
   Angeliqa

Kommentera

Spara