Att vandra till Machu Picchu står på många vandrares bucketlist. Att få spana ut över de molnbeklädda bergstopparna, med ruinerna från det mäktiga inkariket framför sig, verkar vara en upplevelse utöver det vanliga. Jag har själv många gånger suktat, bildgooglat och drömt mig bort till de till synes drömmiga miljöerna.

Sanna Rosell har både bott och rest i Sydamerika och har gått den klassiska inkaleden till Machu Picchu. I dagens avsnitt av Vandringspodden berättar hon allt vi behöver veta om att vandra till Machu Picchu. Förutom en massa bra insidertips får vi med oss en drös med praktiska bra att ha-kunskaper som hur vi lägger upp resan till Peru och startpunkten i Aguas Calientes, hur vi hanterar de spontana lokalbussarna, de nödvändiga guiderna, packningen, leden, naturen, språket, turismen och varför det är så otroligt viktigt av att vara ute i god tid. Dessutom avslöjar Sanna om verkligheten egentligen lever upp till de högt ställda förväntningarna.

Lyssna på avsnittet i spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Vill du läsa ännu mer om Peru och vilka andra pärlor som finns att se där, finns det många fler tips och guider hos Sanna:

Sanna Rosell Vandra till Machu Picchu
Foto: Sanna Rosell
Författare Angeliqa

Kommentera

Spara