De senaste tre månaderna är vi ett gäng som kört vandringsträningar på måndagar. Ju närmare sommaren kommit desto fler joggare, cyklister och gångtrafikanter har vi mött längs med cykelbanorna och stigarna där vi går. Igår var kvällen då solen sken, det blåste ljumma vindar från sjön och gatorna var helt tomma. Då och då genljöd skriken och vrålen mellan mälarstrand-husens fasader. Fotbolls-EM. Folkfesten som tömmer gatorna helt och hållet. Men vi var iallafall två tappra som trotsade fotbollstiderna och gav oss ut på vanliga färden. Två tvåbenta och två fyrbenta. Vi firade med glass efter halva vägen.

Regelbunden vandringsträning på 5 orter

Det händer så mycket roligt nu som jag knappast tror är sant. Vandringsbloggen Community som sedan i höstas varit en digital samlingsplats för att samla vandringsintresserade har verkligen på riktigt tagit klivet ut att bli en verklig mötesplats. Under vintern och våren har vi haft några sporadiska träffar där medlemmar från forumet träffat varandra i olika friluftssamanhang. Men nu har vi regelbundna vandirngsträningar i totalt fem städer runt om i landet. Tack vare att det finns medlemar från Vandringsbloggen Community som har tagit på sig att bli ansvariga för träffarna i sina städer kan vi nu ha regelbundna träffar under sommaren och framför allt till hösten. På ett dygn kom det över 40 medlemmar till gruppen i Karlstad och över helgen har vi mer än 30 personer i Stockholms.gruppen.

Gruppen i Uddevalla är ett järngäng som lufsat tillsammans en tid men som nu valt att bli en del av Vandringsbloggen Communitys gemenskap. Min dröm är att vi ska kunna finnas på ännu fler ställen runt om i Sverige, att vi kan ha en riksträff varje år och att grupperna fungerar som det där viktiga steget från att vilja komma igång med vandring till att faktiskt ta sig ut. En chans att möta likasinnade. Tusen tack till alla som gör det här möjligt och för den stora respons som kommer via grupperna. Ni är helt otroliga! Läs mer om Vandringsbloggen Community och hitta vandringsgrupperna i Stockholm, Västerås, Karlstad, Uddevalla och Göteborg.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Sofia Brolin - Hildas Svara

    Det är så himla fantastiskt med internet, som gör att människor med gemensamma intressen kan sammanföras och få möjlighet att skapa saker tillsammans. Och bra av dig att starta upp det! Jag har gått med i gruppen på FB för att kolla lite. Jag ska ut på en långvandring efter sommaren och har aldrig vandrat mer än en dag innan så jag kan behöva snappa upp lite tips från er som kan. 🙂

    Kram till dig!

  2. Det var nog en intressekrock på många håll igår… Vi var bjudna på restaurang av jobbet igår, men en kollega vägrade följa med pga matchen 😉

Kommentera

Spara