Angeliqa Mejstedt vandringstränar i Västerås

Idag vandringstränade jag längs med öster mälarstrand. Ett skönt sätt att börja långhelgen. Sommaren närmar sig med stormsteg och det är hög tid att lägga på ett extra kol när det gäller att vandra in utrustningen inför sommarens långvandringar. Att lära känna inställningarna på sin utrustning, redan på hemmaplan, sparar både tid och energi längs med vandringsleden.

Första mini-vandringen med nya ryggsäcken Idag har jag premiärvandrat med min nyligen hemklickade Osprey från ryggsäcksavdelningenAddnature. Jag kommer att testa ryggsäcken under våren och sommaren – den är 45 liter och passar perfekt till vandring där varken tält eller sovsäck behöver ha plats. När jag väljer ryggsäck är jag väldigt eftertänksam, dels eftersom det är ett sällanköp. Hittar du rätt ryggsäck så kommer du vandra med den i många, många år.  Ryggsäcken blir antingen din bästa vän eller värsta fiende ute på vandringsleden. Jag vandringstränar med en progressiv ökning av vikt i ryggsäcken. Jag fyller vanliga PET-flaskor med vatten och ökar vikten i ryggsäcken efter dagsform och önskad utmaningsnivå.

Ryggsäcken Osprey W Kyte 46 har flera bra funktioner: Det här är en vandringsryggsäck med både plats för integrerat vätskesystem och specialfäste för vandringsstavar.

 • Fickor med dragkedja och separat fack för svsäck
 • Justerbar rygglängd
 • Quick release för vandringsstavar
 • Kompatibel med vätskesystem
 • Höftbälte med godisfickor
 • Integrerat regnskydd

Den här ryggsäcken kommer jag att använda när jag ska vandra med lätt packning under sommaren. För mig blir det en riktig utmaning att våga lämna alla ”bra att ha” saker hemma. Jag hoppas på att få ned vikten på utrustningen till närmare 6-8 kilo än mina ”normala” 19-20 kilo.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

 1. Påväg Svara

  Tack för all inspiration du ger inför stundande utomhus aktiviteter. Test av ryggsäckar live är toppen. Ser fram emot fler live tester i verkliga miljöer:)
  Glad Påsk !

Kommentera

Spara