Detta inlägg är ett reklamsamarbete med ResQ Club – appen som gör att du minskar matsvinnet och räddar mat som annars skulle slängas.

Igår var en utav de varmaste dagarna på länge. Jag tog en utflykt ned på stan. Räddade världen och tog ett viktigt steg mot nästa delmål i vandringsrehabiliteringen. Ett nytt, skonsamt sätt att vara nära naturen som jag kan göra bland annat tack vare att jag kan spara undan pengar med smarta små vardagslösningar som den jag testar idag.

Jag kokade upp kaffe i massor innan jag gick hemifrån. Fyllde en hel termos och gick sedan i sakta mak ner mot stan. Under tiden gick jag in i appen ResQ Club, hittade Östermalm Food House som hade stora baguetter över för dagen och bokade och betalade dem via appen. Jag visste inte att det här stället fanns tidigare, men tack vare appen så följde jag Google Maps kartan och kom till en liten närbutik med lättare mat.

”Hej, jag är här för att rädda smörgåsar” öppnade jag lite käckt. Haha, kanske en av få gånger jag känt mig som James Bond hemma i Västerås.

Rädda världen med hjälp av mobilappen. Spara tid. Spara pengar. Spara miljö. Spara mig själv en hel väldans massa huvudvärk för att tänka ut vad det ska bli för middag. Nu hann jag istället åka ut till Aktivt Uteliv i Västerås för att hämta leveransen av en livstid. Sooom jag längtat.

Kajakerna. Jag och mamma har  skaffat varsina kajaker. De är blå. De glänser. De är helt fantastiska. Jag provpaddlade samma modell under Västerås Skärgårdsdagar och det är en härlig känsla att sitta nära vattnet, vågorna och glida förbi naturen. Det vill jag ha mer av. Det behöver jag ha mer av.

Per – han kan allt som är värt att veta och mycket därtill om paddling. Han har varit chefsredaktör för tidningen Paddla som kom ut för några år sedan och vunnit mer medaljer än vad som får plats i en handflata i tävlingskajakande. Så när jag träffar Per då passar jag på att fråga alla sådana därna frågor som jag funderar på. kan man ha kajaken utomhus eller smälter den i solen? Svar: Nej, den blir lite blekt i lacken med åren men den tar inte skada. Inte heller regn påverkar kajaken. Så det är mer en fråga om stöldrisk om kajaken ska stå utomhus eller inte.

I år lanserade Per också uthyrning av vandringsprylar i butiken. Tält, ryggsäckar, kängor och annat braigt som kan vara bra att ha för den som är nyfiken på att testa vandring men inte är så dedikerad att Investeringen med stort I känns rätt ännu.

Nästa steg blev att få upp den på bilen. Hur svårt kan det vara? VÄLDIGT svårt om man som jag inte fattade att man måste ha ett tvärgående bilräcke till stöd och att man inte bara kan hiva upp kajakerna på taket. Check. Iväg till Biltema. De har bra allroundräcken.  Sen stod jag ute på den varma asfaltsparkeringen och skalade bort lager efter lager med plast och pappkartong – until magic happened. Så schwip gick det mycket lättare att frakta kajakerna.

Kan man köpa sig lycka? Ja, om det är redskap som möjliggör äventyr i det oändliga. Då kan man faktiskt det. Sedan min vandringsskada har jag verkligen längtat till att kunna röra mig i naturen och kajak ligger mycket närmare än att kunna vandra längre sträckor. Jag är inte riktigt så bra att jag kan paddla ännu. Fast när jag är det. Då är jag redo nu. Men den underbart härliga blåa retrokajaken.

En dag värd att fira. För framtiden och för att ingenting är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.  För naturen, sommaren, värmen, grönskan och de fina kvällarna. För torpet där vi skördar färskpotatis, mini-mini-morötter och kryddväxter. För livet.

Tack ResQ Club som gör det möjligt att minska matsvinnet, rädda miljön och spara pengar i en och samma app. Det ger tid och resurser över till mer äventyr. På land, till sjöss och allt där emellan.

Det är älsk. Väldigt myket älsk.

Vad är din stora dröm att spara ihop till?

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Resq Club är ju himla bra alltså, hade utan tvekan använt det massor om jag rört mig inne i Sundsvall om dagarna! Så fantastiskt fint att sparandet gett dig en kajak – håller med om att pengar kan köpa lycka om det är för att skaffa något som tar en närmare ens dröm. Så himla härligt att läsa om din rehabilitering, hur du tar dig an den och är sjukt pepp på livet ändå – heja dig! 😀

  • Tack snälla

   Ja minskad konsumtion i all ära - men det måste ju finnas en rimlighet. Jag vill inte sitta under en stubbe i skogen jämt. Haha 😀

   KRAM på dig underbara du!

 2. Christel Svara

  Vilken lycka med en sån fin kajak. Önskar dig många sköna stunder i den! (liite avis är jag allt!!

  • TACK – det gör mig så glad att ha något att jobba mot och se fram emot 😀 Viktigt att sätta upp mål och delmål. 😀

 3. Pingback: Att rädda världen med sockerkringlor - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara