Det kom hem ett brev tillsammans med en handskriven hälsning. ”Här kommer smakprov på världens mest sällsynta choklad. De finns endast i begränsat antal och är numrerade, kika på baksidan för att se vilken du fick”.

Pure Dark är gjord av den rosa kakobönan Ruby och tillverkas på Fazers chokladfabrik i Helsingfors där jag hälsade på en kall vinter för några år sedan. Kakobönorna är odlade 100 % ansvarsfullt på Elfenbenskusten, Brasilien och Equador. Chokladen blandar egenskaper från mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad – en konst som tagit tio år att utveckla till vad Pure Dark nu sammanfattar i sin existens.  Denna choklad finns i en upplaga på 15 500 kakor och min hade numer 100. Det blev en härligt, lyxig kaffestund denna veckan tillsammans med min, via instagram smyglanserade, egna mörkrost is samarbete med Björklunds Kaffe.

Vill du också testa den här speciella fruktiga chokladen så finns den att hitta på Fazer Candystore så länge lagret räcker. Och när det lagret är slut så slår jag som alltid ett slag för Fazer Blå – en av mina trognaste vandringskamrater genom tiderna, helt vanlig mjölkchoklad när den är som allra bäst. 

Tack för trevlig novemberhälsning som sken upp lite ljus här dimmorna 😀

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara