Det kan inte ha gått någon förbi att jag är totalt kaffefrälst. Visst smakar kaffet som allra bäst framför en sprakande eld eller med fjället som sällskap, men jag är inte den som är den. Kaffe är kaffe och att få korka upp termosen i närmsta park är minst lika trevligt. Därför är jag så otroligt innerligt glad att äntligen kunna presentera mitt alldeles egna Vandringsbloggens kaffe. Tillsammans med ett par lokala kaffegurus, Björklunds Kafferosteri, kan jag nu välkomna Termoskaffe – Din bästa vandringskamrat.

Vandringsbloggens Termoskaffe är ett kraftfullt och fylligt kaffe med tydliga toner av rost. Som den chokladälskare jag är måste jag också säga att jag är väldigt nöjd över att det också finns med toner av mörk choklad och även av körsbär. De mesta av bönorna kommer från Colombia och jag har fått förklarat för mig att de lägger själva grunden i kryddigheten och beskan. De andra bönorna från Central- och Sydamerika gör sedan sitt till för att skapa smaken kraft och fruktighet. Tillsammans blir det helt enkelt ett väldigt smakrikt kaffe. Det har varit både roligt och intressant att få en djupare inblick i kaffevärlden tillsammans med killarna på Björklunds Kafferosteri. Jag har förstått att kaffe är ett hantverk. De rostar till exempel alla bönor på plats i butiken i Västerås och låter gärna kreativiteten spira när de skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna.

Foto: Louise Forslycke Garbergs

Brygg kaffe – åk på utflykt!

Med mitt kaffe vill jag uppmuntra fler till enkla småutflykter. Just den där termosen i parken eller i närskogen. Koka kaffet, ta med fikat, gå ut genom dörren och se vart du hamnar. Vandringsbloggens kaffe finns som hela bönor för den som mal själv, som kokkaffe för den som vill koka eller bryggkaffe och en tycker det smakar bäst. Tanken är att alla ska kunna fylla termosen och alltid ha en god paus nära till hands under tiden du upptäcker världen. För varmt att dricka är verkligen mitt bästa packtips, oavsett om det är flera dagar på fjället eller en dagstur som står på schemat. Dels för att det är en säkerhet och en viktig återhämtning att ta paus, dels för att många av de finaste stunderna uppstår när vi stannar upp.

Så för mig blir kaffepausen en anledning att skapa mer kvalitet i utelivet. En anledning att få vara kvar där ute lite längre. Ett sätt att dela gemenskap med såväl gamla som nyfunna vänner. Eller en stund jag kan dela med bara mig själv, i tystnad. 

Texten på själva kaffepaketet tycker jag verkligen summerar filosofin och vad jag vill förmedla:

Steg för steg följer jag stigen längs med ån. Bort från staden till de öppna fälten och skogen. Där, mitt i äventyret, sätter jag mig under trädet. Medan jag dricker mitt kaffe ser jag årstiderna passera. Sitter kvar i tystnaden och värmen sprider sig inombords. Från tystnaden och från kaffet. Jag tar ytterligare en klunk ur min termos och känner äventyrslängtan väckas till liv. Dags att ta nästa steg på stigen.

Läs mer om Vandringsbloggens kaffe och Termoskaffe hos Björklunds Kafferosteri.

Författare Angeliqa

10 Kommentarer

 1. Hej! Här har du en till kaffeälskare! Du får gärna tips om bästa Termosen och bästa Termosmuggen för utflykter. 😊

  • Angeliqa Svara

   HEJ kaffeälskare! Så härligt med fler delade intressen 😀 Livet är gott!! Men JAAA där har jag massa, massa välbeprövade favoriter som faktiskt förtjänar sig en omgång här på bloggen 😀

   Just nu bygger jag upp en pryltipsarhörna här på Vandringsbloggen med mina mesta och bästa favoriter i olika kategorier – kaffehörnan hittar du här: https://vandringsbloggen.com/produkt-kategori/kaffe/
   Hoppas det kan vara lite hjälp på vägen i djungeln bland gosakstillbehör för frilufsande.

   Allt gott!

 2. Aaaaaaagh kaffe!! Måste ha!! Bästa nyheten i år ju, detta toppar nästan din bok till och med?! MVH kaffetoken #2 ! Eller vem är #1? 😛 Nåväl, höjer min kaffekopp i en glädjeskål – hurra!

  • Angeliqa Svara

   Bok – Eget kaffe. Eget kaffe – bok. Du har rätt, det här är verkligen två av mina största drömmar som gått i uppfyllelse under ett och samma år. Måste nypa mig i armen varje dag. Men jag tycker nog allt de är på delad första plats och avnjutes bäst gemensamt =) Hahah. Skål, kram och tack för glada hejjarop

  • Angeliqa Svara

   JÄTTEKUL *nypa i armen* Haha, neej nej nej det är en hon va? Såg förresten en föälder som satt på sitt barn en tröja där det stog ”Tomten finns inte – men jag är för liten för att kunna läsa” Hahaha. Lifehack. =)

  • Angeliqa Svara

   Haha, ja men TACK säger jag med stor värme och glädje. För just gokaffe tycker jag sätter intentionerna på allra bästa vis för dagen – den startar bra och fortsätter (förhoppningsvis) som den startat.

 3. Hej!
  Här har du en kaffeälskare till! Det bästa i både sorg och kärlek – bästa läkemedlet och humörhöjande i alla stunder!
  Jag får be en tomtevän kila förbi Björklunds och köpa en påse till mig!

Kommentera

Spara