En vattentät karta, det är ett av de bästa pack-tips jag kan ge inför vandring i fjällen.  Många saker kan vara bra att ha men mat, karta, kompass, tält, sovsäck och förstärkningsplagg kan man inte vara utan. Vissa saker kompromissar man helt enkelt inte med. Kartan till exempel. Kartan över Kebnekaise är bra att ha både på själva turen och såklart när det är dags att planera turen, likt Kristina som i inlägget Planera topptur Kebnekaise fick massor med bra tips om vad man ska tänka på inför en vandring från Nikkaloukta till Kebnekaise Fjällstation och att sedan bestiga Sveriges hösta berg Kebnekaise. Från Calazo förlag kommer den vattentåliga Fjällkartan tryckt på en speciell vattenavvisande duk (Tyvek).  Eftersom vädret kan vara både oförutsägbart och överraskande i fjällmiljö är det tryggt att veta att kartan håller även i fuktig väderlek.

Utsnittet_Kebnekaise

Kebnekaisefjällskartan är i skala 1 100 000  vilket betyder att en centimeter på kartan är en kilometer i verkligheten. Kartan över Kebnekaisefjällen täcker Narvik, Rikgränsen, Abisko, Ritsem, Sitasjaure, Kaitumjaure, Teusjaure, Vekkotavare, Nikkaloukta och Saltloukta. För dig som inte är insatt i alla kartans stopp så kan jag sammanfatta med att kartan täcker det du behöver för att vandra i Kebnekaisefjällen och lite till. Hur många centimeter går du på en dag i fjällmiljö?

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Heisann 🙂
    Hvor i Sverige får man kjøpt dette kartet og andre vattentåliga kart? I Norge finnes to forskjellige leverandører av vattentåliga kart; norske Kartverket og Nordeca. Jeg kjøper slike kart her i Norge: http://www.kartbutikken.no/

    Mvh
    Bjarne 🙂

Kommentera

Spara