Hittade den här filmen med Ray Meyers via ett Bushcraftforum på Facebook. Den fångar verkligen den där speciella nära-naturen-upplevelsen och jag har tittat på den om och om igen nu på morgonen. Orden behöver sjunka in. Att vi behöver uppskatta naturen

And the mountains looked on in stoney calmness because they knew that trees must die and so must men. But they lived on forever.

Det handlar om tid. Vad vi gör idag påverkar på olika sätt naturen. Naturen finns inte för oss att exploatera utan vi lånar möjligheten att vara i naturen under tiden vi är här. Jag tror att vi behöver börja uppskatta naturen, alla djur som finns där och de möjligheter vi har att vistas där.

The maintaining of the spirit of land is key. Because what it is, it will preserve life.

Nästan i slutet av filmen kommer diskussionen om framtida generationer upp. Vad lämnar vi kvar till kommande generationer men också vad ger vi kommande generationer för förutsättningar och kunskap att själva vistas i och kunna leva i harmoni med naturen? Vi behöver lära barnen att uppskatta naturen. För det är enda sättet att få dem att fortsätta kämpa för att bevara naturen.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara