Nu är lottningen avslutad och boken Torka Mat levererad till en lycklig vinnare, tillika läsvärd bloggkollega. Det kom in flera bra recept, ett på saffransgröt och ett på en trerättersmiddag. Jättekul att få så välkomponerade måltidsrecept. Dagens vinnar-måltid kan dessutom med fördel tillagas med saffran, det hör december månad till. Såhär skriver vinnar-signaturen Lycklig med naturen:

Mitt bästa recept blir gröt, eftersom det är otroligt gott:

-Havregryn (rikt på både kolisar och protein) -Vatten (så gröten blir gröt och inte dammar i munnen) -Olika kryddor, exempelvis salt, kanel, kardemumma, ingefära och saffran (om lyxkänslan infinner sig). -Dadlar (för den goda söta smakens skull) -Mandel (fett och mer protein) -Solrosfrön (fett och mer protein) -Eventuellt lite torkad frukt, kanske äpplen.

Koka ihop allt i en kastrull. Klart. Mums!

Sedan kom det in ett spännande förslag från Mikael på en trerättersmiddag till vandringen.

Det bästa receptet för fjället blir en enkel trerätters: Förrätt: Hemlagat bröd i stekpanna på salt, vetemjöl och vatten. Till det smör och torkat renkött. Som huvudrätt hemmatorkade marinerade quornfileér tillsammans med snabbris och en salsa på chili, torkade krossade tomater och lök. Efterrätten består en enkel äppelkaka av smörstekta krossade digestivekex, skivade äpplen och socker och kanel.

Fortsätt gärna att fylla på med dina bästa friluftsrecept i kommentarsfältet. God Jul önskar Vandringsbloggen!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara