Under konferensen NBE Finland åkte jag tillsammans med Visit Finland på besök till en hundgård bara någon timmes färd från Helsingfors. Där träffade jag för allra första gången en livs levande varg, den är som en stor gigantisk hund, jag åkte hundspann och hälsade på en räv.

Träffar räven…

Första gången jag sett en räv. Jag har såklart sett någon skymta på håll som snababre än snabbast när jag varit ute och gått. Men jag har aldrig sett någon på så här nära håll. Och jag charmades totalt av deras personlighet. Snabba, lekfulla och med sprudlande energi sprang de runt, hoppade upp på saker, klättrade ner. De är lättrörliga och glädjefulla.

Möte med vargen…

Jag vet inte riktigt hur jag nu hade tänkt att en varg skulle se ut men jag förvånades över hur stor den var och jag tänkte på alla skrönor och sagor jag hört om vargar som barn – att om jag skulle möta en sådan när jag var ute i skogen så skulle jag ha väldigt mycket respekt. Den här vargen kan hända att du känner igen förresten, han har varit med i olika filmer som gått på bio och om man frågar snällt så får man faktiskt gå in i det inhägnade området och klappa honom. Men jag var för feg för det och nöjde mig mer än gärna med att besöka från andra sidan stängslet.

Åka hundspann…

Vi fick sitta i en pulka som styrdes av en mörkklädd man med en jättestor kniv. Spannet bestod av många hundar, jag tror det var nästan tio stycken – dubbelt så många som när jag åkte hundspann i Särkimukka förra vintern.

Efter att ha fått hälsa på renar, rävar, vargar och hundar i någon timme gick vi in i ett trähus på gården och samlades runt ett långbord tillsammans, drack kaffe och åt hemlagade kanelbullar.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Katarina Svara

    Så himla vackert och mysigt!

    Alltså. Jag vill också träffa en varg. Såg en i det vild ai Grythyttan och dra mig baklänges vad stora de är. Med dess tjocka päls så var det ännu värre. Som en stor boll!

  2. Åh vad kul att du fick träffa en räv, de är fantastiska djur som jag är SÅ tacksam över att ha fått träffa på nära håll ute i det vilda flera gånger

Kommentera

Spara