Tre veckor i Åre och Finland väntar och därtill riktigt efterlängtade vinteräventyr tillsammans med både inspirationskällor och bloggkollegor.  Nu springer jag runt febrilt här hemma och har lyckats packa en hel 65 liters ryggsäck till bredden full med prytlar och fortfarande kommer jag på små men betydelsefulla saker som jag glömt. Först var det första hjälpen kittet, sen kom jag på att jag kommer behöva powerbanken och ett extra minneskort. Antagligen kommer jag springa runt såhär tills tåget går ikväll 21.40. För i packningen ska det packas för iskalla vindar ute på fjället, skönt bastuhäng, någon snoffsig middag på stan och hejdundrandes mingel och inte minst sköna kvällshängardressen. Jag har med mig en bag med pjäxor som jag lånat, en bag med jobbgrejjer och sen jätteryggsäcken med ÖVRIGT.

Kommer jag bli utskrattad i skidbacken nu? Skrattade lite när jag packade vinterutstyrseln för jag insåg att jag inte har några som helst anpassade alpina kläder eller för skidåkning eller så. Det blir vandringsgrejjerna i lager på lager. Får lov att duga helt enkelt. Jag har arbetat upp min vandringsgarderob sedan 2005 när jag bodde hemma och jobbade på Naturkompaniet och ägnade varenda krona jag fick över till att handla friluftsprytlar. Nu köper jag hellre vandringskläder än vanliga kläder för det är vad jag använder mest och det som är skönast.

Framför mig väntar nästan 10 dagar i Åre, där ska jag snöskovandra tillsammans med Maria, Sofia, Amanda, Sara , Louise och ett par till. Ska bli så otroligt roligt att ha en hel helg tillsammans med dem ute på fjället med varm choklad, god mat och kanske en flammande eld i stjärnnatten om vi får chansen. Slitet av veckan blir det Workation (bra ord för det känns ju som jobbsemester) tillsammans med hela glada bloggänget Influencers of Sweden. Dagarna kommer vara mix av jobb, föreläsningar, mingel och alpinåkning. Woohoo. Nyper mig i armen lite för allt roligt som väntar.

Kommer att bo på Holiday Club på kvällarna och sedan utforska allt vad Åre har att ge utifrån det. Var ju där en natt under vandringen längs med St Olavsleden i somras och nu ska det bli så kul att komma tillbaka och se vad som har hänt sedan sist. Sedan bär det direkt över till Finland med mer internationell prägel på blogghängandet, jag ska upptäcka det vinteräventyrligaste finländska Lahti har att erbjuda i form av att åka hundspann, vandra med snöskor, åka långfärdsskridskor, längdskidor och snökitea på isen. MAXAT på alla tänkbara sätt. Innan jag flyger hem igen blir det möte tillsammans med ett helt gäng Europeiska vandringsdestinationer och resebloggare.

Att ta klivet till att bli heltidsvandrare är det absolut bästa jag gjort. Har jag sagt det? Inget utav det här hade varit möjligt om det inte var för att jag kan ha med datorn och jobba överallt. Från tåget, flygplatsen, hotellrum – ja till och med från fjället, toppstugan, skidbacken och kanske den finländska bastun. Flexibelt jobb is the shit

Stay tuned kommande veckor så får du följa med ut i den vita vintervärlden Instagram och Facebook.

Författare Angeliqa

7 Kommentarer

  1. Living the dream sista!! Have a awesome time, looking forward to hearing all about it ?

  2. Lena - gott för själen Svara

    Så himla kul det låter! Och jag kommer att fortsätta sura ett tag till för att jag inte kan hänga med! Ha en härlig tripp!

    (Du har råkat lägga samma länk på Amanda och Sara)

    Kram Lena

  3. Oj så spännande med snöskovandring! Vi har precis kommit fram till Österrike och imorgon ska vi åka skidor i Alperna för första gången! 🙂

Kommentera

Spara