Den 21 december klockan 17.28 var det vintersolstånd och efter det kommer ljuset tillbaka.  Sara bjöd in till sitt fantastiskt vackra, vintriga Hälsingland och tillsammans med ett fantastiskt gäng människor firades det med brasa, champange och att vi tillsammans tände kinesiska lyktor fyllda med intentionerna för 2018. Jag tänkte väldigt mycket på året som väntar. 2017 har varit strävsamt, jag har behövt ladda om kroppen och ha fokus på återhämtning. 2018 är revanschens år med ledord hälsa, genomförande och hållbarhet.

      

Vi skålade in klockslaget och gick sedan tillbaka till huset och badade vedeldad badtunna under den stjärnklara natthimlen.

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Så fin sak att fira! Det ska jag minsann göra nästa år!

  Tyvärr sticker det lite i hjärtat på mig när ni skickar upp kinesiska lyktor :/ de kan göra stor skada i naturen när de sedan landar, särskilt för de stackars djur som riskerar att fastna i dem!

  Det finns många andra alternativ som man kan tänka på nästa gång! 🙂

  Önskar dig god jul och gott nytt år, och ser fram emot att följa ditt 2018!

  • Hej Linda, Jättebra att du tar upp detta med de kineskiska lyktorna. De lyktor vi använde är snälla mot naturen, det bildas inget skräp som djur kan skada sig på. Nu minns jag inte vilket märke de var för jag var fullt fokuserad på själva tändningen utav lyktorna så lade det inte på minnet.

   Annars är tomtebloss också härligt sätt att fira natten.

   Riktigt god jul önskar jag dig och ett gott nytt, äventyrligt 2018!

 2. Så härligt det ser ut, och det känns så logiskt och rätt att fira vintersolståndet. Hoppas jag kan vara med nästa år <3 Känner samma som du, 2017 har varit tungt och intensivt. Nytt kapitel med lugna och hälsosamma tag under 2018!

 3. Pingback: Vandra längs med Voxnan i Hälsingland - Vandringsbloggen

 4. Så underbart härligt det ser ut att fira något så viktigt tillsammans med nära vänner!

  För mig är det också så inspirerande att se att aktiva bloggare marknadsföra firandet av jorden och skapar nya traditioner av värde <3

  • Haha, ja så har jag aldrig tänkt på det – men så är det ju faktiskt. Med vår samlade kraft kan vi lyfta något långt bortom komersiella intressen. Fokus natur och gemenskap.

 5. Pingback: Munkar i gjutjärnspanna på elden - Vandringsbloggen

 6. Pingback: Tågspårsvandring i Hälsingland - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara