På väg till STF Grövelsjön var vi tvungna att stanna bilen och få en närmare titt på det frusna landskapet och ångande vattnet.

Frostig höstmorgon Grövelsjön

Frostig morgon i Grövelsjön

Forsen på väg till sjöstugan, Grövelsjön

Fors med ett liten vattenfall på väg till Grövelsjön och Sjöstugan

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Hej! Din tur till Grövelsjön såg ut att ha blivit himla fin. Vet du vad jag kan tänka på när jag ser sådana här bilder och inlägg? Finns det inga riktigt bra grupper osv för friluftsfolk? Jag hade velat träffa lite folk i min egen ålder som gillar sådant för att ge mig ut på tur ihop med fler. Har du något tips?

    • Vandringsbloggen Svara

      Hej! Tusen tack, det var en fin tur. Åh, du sätter verkligen fingret på något viktigt. För det finns ju massor med olika vandringssällskap och föreningar som bjuder in till gruppvandringar. STF och Friluftsfrämjandet är nationella organisationer där alla är välkomna att vandra, sedan finns det flera lokala initiativ runt om i Sverige. Det jag verkligen kan sakna är som du säger nån som riktar in sig till oss lite yngre. Jag tänker att det saknas ett enkelt forum för att prata vandring, dela förslag, styra upp meetups. Det som finns idag rent konkret är olika grupper på Facebook där medlemmarna bjuder in varandra att delta i olika vandringar. Vi har exempelvis en sådan grupp där jag bor i Västerås där den som ska iväg någonstans meddelar gruppen vilken tid, datum och plats och så får de som kan och vill följa med. Kan det vara en idé att skapa en liknande själv? Eller gå med i någon av de grupper som finns? Problemet är ofta att det inte är nån som leder och styr upp utan det blir ju ”allas och ingens” ansvar att det händer saker. Någonting att fundera vidare på 😀

Kommentera

Spara