Så mycket glädje och styrka är jag fylld med efter hela fyra dagars workation-konferens hos Katta. Jag är tacksam för varje dag jag har som egen företagare. Friheten. Möjligheterna. Att förändra världen till något jag tycker saknas. Men om det är någonting jag faktiskt kan sakna enormt är det kollegor, någon som utmanar, ställer på sin spets och kommer med en annan synvinkel. Andra som gör samma sak men olika.

Första gången jag var på Workation var i vintras i Åre. Det gav en otrolig drivkraft frammåt. Glädje i att ha en gemenskap. Kollegskap. Ett intellektuellt utbyte. Därför blev jag så otroligt – alltså O T R O L I G T – glad när Katta bjöd in till Workation i Särna nu i helgen. Där träffades också Sara, Emilia och Maria. Jag tog storcoopris och hämtade upp Maria och vi bilade upp mot Idre, stannade i solnedgången och tittade ut över landskapen. Asflabbade, sjöngtrummade på bilratten och ägde vägarna.

Att kunna kombinera mastermind workshop, kompetensutveckling och utvecklingssessioner med överbövelen massor utav skratt betyder allt. Verkligen allt. Katta väckte oss varje morgon med doften av nybakat bröd, på dagarna drack vi kokkaffe, satt vid bryggkanten vid långbord och antecknade nya insikter, utflyktar i närområdet. Från soluppgång till solnedgång. Bara episksamhet rätt in i hjärtat.

  

 

Med hjärtat fullt av glädje och kärlek stannar jag i powerkänslan av att ha hängt med de här ubercoola kvinnorna. De som visar vägen. Vågar. Driver framtiden. Följer sina hjärtan. Skapar magi. Jag är så överbövelen tacksam i hjärtat för att ha dem i mitt liv. Så möch löve.

Läs mer: Sara Rönne – Träningsglädje Workation

Katarina Jansson – Bucketlife – Outdoor Workation – Feel the Thunder

Emilia Arvidsson – The Nordomsjön Way – Att hitta hem någon annanstans

Maria Strömberg Bååth – All things Green

Författare Angeliqa

15 Kommentarer

 1. Har precis hittat hit till din blogg och jublade först när jag såg detta inlägg, men om jag förstår din recension rätt så är detta en känga för lätta vandringar? Jag hade så gärna önskat ett inlägg om vad jag ska välja när jag ska upp i (vad jag tror) lite tuffare terräng – Kebnekaise. Letade runt på din kategori ”Kläder och utrustning” men hittade inget mer om kängor. Jag är väldigt mycket nybörjare och har endast hittills varit ut på en dagstur i Sälenfjällen (som knappt räknas som fjäll om jag tolkar andra) för några veckor sedan, men blev genast sugen på mer. Har i dagsläget en känga från Adidas som funkade bra i Sälen men som jag tror är för enkel för Kebnekaise. Skulle uppskatta ett inlägg om vad du använder på denna typer av turer (eller en länk om du skrivit tidigare som jag inte hittat). Tack för en mycket inspirerande blogg!

 2. Vandringsbloggen Svara

  Hej Annelie!
  Vad roligt att du hittat till Vandringsbloggen och att du hittat tjusningen i Vandring! Och frågar du mig så räknas allt sälenfjällen också som fjäll.

  Ska du gå i tuffare terräng behöver du en lite rejälare känga. Dels för att du behöver ett annat stöd för rygg, ben och fötter. Dels för att kängan ska hålla i många, många år. Bra kängor för fjällmiljö är förstärkta vid tårna där man ofta slår emot stenar och de är vridstyva i sulan, dvs om du kramar om kängan ska den inte ge med sig, det gör att din fot får support, inte behöver vrida och vända på sig och du minskar risken för skador och överbelastning.

  När jag är uppe i Fjällmiljö, som Abisko och Kebnekaise-området, där det både blir stenigt och där man behöver bära med sig både tält, kök, vatten och annat nödvändigt så använder jag Han Wag Tatra. Läs gärna mitt inlägg om Tatra Kängan.Självklart finns det andra märken både Meindl, Lundhags och många andra som har sin alldeles egna fjäll-anpassade känga i sina sortiment. Är du osäker och vill prova flera märken och vilka som passar din fot bäst kan jag rekommendera en tur till Naturkompaniet. Om det är något som är värt att lägga tid, efterforskning och pengar på så är det bra kängor (Och en bra ryggsäck) för det påverkar vandringsupplevelsen så mycket. Fokus ska vara på att njuta av kaffe, utsikt och turen – inte på onda fötter och skavsår.

  Läs mer om Tatra och om tips för dig som ska köpa känga:

  http://vandringsbloggen.outdrr.com/vandringskanga-hanwag-tatra/
  http://vandringsbloggen.outdrr.com/valj-ratt-vandringskanga/

  Stort lycka till på sommarens vandringar!

  /Angeliqa

 3. Vilket bra inlägg. Jag letar kängor för vandringar i Klippiga Bergen. Ska definitivt lägga Tatra kängan på minnet när jag besöker butik! Och tack för härlig blogg. 🙂 / Stina i Colorado

 4. Ni verkar ha haft det helt otroligt härligt! Blir så inspirerad när jag läser 🙂 Vi har ju planerat i oktober och längtar så mycket till då! 🙂

  • Det är inspirerande att hänga med inspirerande människor. Och hur urspårat blir det inte. Haha 😀

   Men tell me all – vad är det för workation?

   Allt gott.

   KRAAAM

 5. Alltså jag vill ha hit er igen!! Mina powertjejer! Så överjäkla mycket magi och garv. Så glad att du var med och bidrog till all the epics – du är så grymt bra och rolig!

  SKa vi göra det här igen? Jaaa-aaa, jaaaa-aaaa, jag tror faktiskt det (cred knugen).

  <3 <3 <3

  • Åh, men tack – det var verkligen härligt på alla sätt och vis. Vilken natur, vilka människor.

   Hoppas vi ses snart igen!!

   KRAM

 6. Pingback: Videospecial: Workation hos Bucketlife - Vandringsbloggen

 7. Pingback: Allt om Hälsa på Stockholmsmässan - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara