I slutet av veckan kom över 3o medlemmar i Influencers of Sweden till Holiday Club i Åre och hade unconference tillsammans. Dagarna blev en helt galen blandning av miniföreläsningar, att upptäcka de vinterhärliga omgivningarna med skidor, snöskor och snöscooter och bara att sitta och jobba framför brasan i den stora foajén på hotellet.

Sedan jag blev ”heltidsvandrare” sitter jag mycket själv hemma om dagarna och det finns väldigt sällan någon att bolla just bloggfrågor med – så att få träffa över 30 bloggentreprenörer som samlats på ett och samma ställe är alldelles helt ovärderligt. Träningsblogg. Reseblogg. Livsstilsblogg. Cykelblogg. Tatueringsblogg. Vad specialiteten är spelar mindre roll – men vi har bytt erfarenheter och arbetssätt. Vilka redigeringsprogram är effektivast? Vad finns det för program som hjälper mig hålla reda på vilka inlägg jag ska publicera vart och när?  Inga frågor är stora eller små nog för att tas upp. Det bästa för mig med att vara egen företagare är att jag kan styra tiden helt själv.

En morgon när jag vaknade med huvudvärk så gick jag en långpromenad innan jag startade jobba, mitt i arbtsdagen kan jag passa på att utnyttja ljuset och det fina vädret till att snöskovandra för att sedan återupta arbetet framför datorn när jag kommer hem igen. Flexibilitet så som flexibilitet alltid borde vara och alltid borde användas. Flexibilitet får inte bli en enväga flexibilitet som handlar om att plocka på mer och mer saker till ett redan fullspäckat schema. Basta.

Holiday Club är kontoret och naturen är konferensrummet

Vi sitter samlade på kvällen och jag är helt tagen av bordssällskapet jag fick den här dagen. Bara inledningstaet av Linda och all den entusiasm och styrka min bordsgranne Emilia delade med sig av fick mig att trilla av stolen. Att hoppas vara på rätt väg, att famla som satan i mörkret och sen KABOOM träffa de där kompletterande krafterna – de som ser möjligheterna, skapar framtiden, tänker brett och långsiktigt. Om ett ord ska sammanfatta kvällen så är det att det är back to basic som gäller. Följa sin Urstig. Följa hjärtat. Låta det som kommer komma och inte vara rädd.

Jag vandrade förbi Holiday Club i somras tillsammans med Leanne, och det har hänt en hel del sedan dess. Det som då var ett hotell med murrig fjällhotell a la ”The shining” har förvandlats till ett fräsht och ljust koncept som låter mig landa och hitta ro. Resaturangen Grow överraskade mig med vegetarisk mat som var fantasifull och tilltalande. Grönt på ett nytt sätt. Nytt sedan sist var också en aktivitetshub aldelles fullproppad med sådana därna saker som får en friluftsälskare att hoppa ur byxorna – Active Inclusive, olika aktiviteter som SUP, snöskovandring, kandelabersimning eller någon annan inom- eller utomhusaktivitet som ger lite mer umpf till att upptäcka Åre. Viktigt och roligt koncept som jag gärna ser mer utav!

Tidigt på morgonen eller sent på kvällen har jag gått och simmat. Det är skönt för kroppen att vara tungdlös. Sträcka ut varsamt. Komma till ro eller väcka långsamt.

Jag har precis köpt gymkort hemma i Västerås – även om det inte är den träningsform jag helst ägnar mig åt så är det ett viktigt och flexibelt komplement till annan träning. Framför allt för att det är nästan tidsoberoende, jag kan gå dit när jag vill och träna så länge jag behöver. Med många resor så är det viktigt att skapa rätt förutsättningar för att kunna träna. Kroppen är det viktigaste som finns – och med tanke på hur mycket den utsätts för under slitiga vandringar med jätteryggan eller de stillasittande dagarna framför datorn så är det minsta jag akn göra i gengäld att bygga stark grund. På hotellet här i Åre har SATS öppnat på taket och det går att träna med bergen och sjön som kuliss. DET motiverar mig, det ger mig styrka. Då har jag lätt att hålla fokus på varför jag gör det här. Varför jag behöver träna. För att orka vandra mer, hålla länge.

Här har det varit många koppar kaffe. Att träffas och mötas tillsammans med många utav de som ger mig inspiration och de som redan gått den tuffa vägen till att bli egna företagare att följa sitt hjärta och sina drömmar och som landat på den andra sidan. Det betyder mycket, otroligt mycket att prata med dem. Och att äntligen få träffa många som jag följer på instagram och bloggar – och som det faktiskt känns som att jag känner – fast vi aldrig hunnit träffas.

Therese Furudahl på Yogastories gav oss bästa tänkbara avslutningen på dagen tillsammans och kickoffintentionerna för veckoslutet tillsammans genom att bjuda in oss till Godnatt-yoga. Så iförda underställ, yogabyxor eller pyjamas samlades vi alla i den stora inglasade yogasalen. Utanför i bäckmörkret fanns bergen och på håll lös det från skidbacken – men levande ljus inne i salen satte stämningen för övningarna och stilla, stilla röde vi oss mellan positioner där tyngdlagen fick göra jobbet och musklerna slappnade av maximalt. Fin avslutningsstart. Appropå intentioner. Efter den här veckan har jag fått bekräftat det som jag kännt i maggropen en lång tid. Att jobb ska inte handla om att knyckla ihop sig, sträcka ut sig. Det ska handla om att skratta käkarna ur led, det ska vara rakt, öppet och hjärtligt och ur den där stormen kommer Flow – det där när ett plus ett inte är två utan fem. Så ska arbete vara, så ska jobbrelationer vara. Då är allt så som det är menat att vara. För ur det enkla kommer det storslagna. På jobbet så som på fjället. Amen.

Läs mer från några av deltagarna på Workation:

Författare Angeliqa

23 Kommentarer

 1. Lena - gott för själen Svara

  Vilket underbart härligt peppigt inlägg! Känner inspirationen på distans 🙂

  Kram Lena

 2. Åh, vilket otroligt fint inlägg, tycker du har fångat så träffsäkert vad det har handlat om och känslorna det väckt hos mig också. Det är sån jävla power i det här sällskapet alltså. Inte minst hos dig, var verkligen kul att få träffa dig, även om jag gärna suttit länge och pratat 🙂 Hoppas vi kan ta en vandring nån gång!

  • Power är ordet. Ja, men du jag tycker absolut vi tar och vandrar en sväng ihop – det var ju en halv miljon grejer jag ville prata med dig om och så hann vi knappt börja <3 Let's keep in touch! Ha ett jättefint slut på helgen nu. KRAM

 3. Jag instämmer: vilka dagar och vilka möten. Online är häftigt men irl slår det mesta. Jag tror på det fysiska mötet och jag tror på relationer.

  Stor kram och hoppas vi ses igen.

 4. Men åh jaaa AMEN på det! Håller med ovanstående och att det är väldigt inspirerande att höra om dig och alla andra här under helgen som följt sin passion och drömmar och utvecklat det till ett heltidsjobb… Imponerad, fascinerad och inspirerad! 🙂 Vi ses till veckan igen!

 5. Fina ord om att vara på en workation tillsammans. Så otroligt lyckat! Vilket team vi är 🙂

  • Ja, men värsta dreamteamet. Synd att vi inte han prata mer – ser fram emot att träffa dig vid fler tillfällen. Allt gott!

 6. Så väldigt fina dagar, och så väldigt kul att äntligen få träffa dig på riktigt (om än kort). Hoppas att vi ses snart igen!

 7. Mia Bergvall Svara

  ”Flexibilitet får inte bli en enväga flexibilitet som handlar om att plocka på mer och mer saker till ett redan fullspäckat schema. Basta.” Bästa jag läst på länge, det ska jag ha med mig!
  Vilka fantastiska dagar ni haft!

 8. Pingback: Influencers of Sweden och lyckan över en perfekt helg - RESFREDAG

 9. Pingback: Workation Nordomsjö, Särna - Vandringsbloggen

 10. Pingback: Digital Detox i Fjällmiljö - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara