Den 11 september 2001 var jag hemma från skolan på håltimme. Föräldrafritt och underbart tittade jag på film mitt på dagen fast det var ljust och soligt ute. En av de största synderna jag kunde komma på i högstadiet och många år senare inser jag att jag nog ändå var relativt lätt att ha att göra med även i tonårsåldern. Men badassigare hade jag aldrig känt mig. När filmen var slut och jag tog ut VHS filmen så byttes bilden till ovanliga nyhetssändningar. Massor av text rullandes på färgglada remsor. Nyhetsankare som om och om upprepar informationen de har just nu. Bilder på det ofattbara. Flygplan som kraschar in i de båda tornen. Rasmassor. Rök.

Ingen lämnades oberörd den dagen och när jag kom till New York kändes det otroligt fint att se det fina National September 11 Memorial & Museum som skapats på platsen för de båda tornen. Allra mest framträdande är jättelika fontäner med vattenfall på sidorna avtecknade där de båda husen stod. På räckena runt omkring hedras de avlidna med namn. På platsen finns både den stora minnesplatsen men också ett museum med utställning där den som vill kan lära sig mer och se bilder.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara